Persbericht

 

Waarschijnlijk de snelste en meest effectieve manier om een achterstallige schuld betaald te krijgen is door middel van beslag leggen. In het geval van een wanbetaler kan het leggen van beslag de juiste druk leggen zodat het betalen van uw factuur prioriteit krijgt.

De procedure

Voor het leggen van beslag is een advocaat nodig. Deze is in staat om een verzoekschrift in te dienen bij de rechtbank. Na goedkeuring van dit verzoekschrift wordt een conservatoir beslag uitgevoerd. Dit is een voorlopig beslag tot een definitief vonnis wordt vastgelegd. In veel gevallen wordt reeds tijdens het conservatoire beslag de openstaande factuur betaald. Mocht dit niet het geval zijn dan gaat na goedkeuring van de rechtszaak het conservatoire beslag over in executoriaal beslag. Op dit moment is het beslag definitief en is de debiteur als het ware gedwongen tot betaling.

Na het leggen van beslag is het voor een debiteur onmogelijk om de vermogensbestanddelen te onttrekken aan het verhaal van de vordering. Dit wil zeggen dat er na het vonnis nog steeds een mogelijkheid is om verhaal op de debiteur te leggen.

Mocht er na beslaglegging nog steeds geen betaling plaatsvinden wordt er een gerechtelijke procedure in gang gezet. In zo’n geval moet de rechter de debiteur tot betaling veroordelen. Dit proces wordt voor u geregeld door de advocaat. U hoeft zich enkel bezig te houden met het versturen van de eerste betalingsherinneringen en kunt alle verdere drukmiddelen overlaten aan een advocatenbureau. Deze weten precies wat ervoor zorgt dat een debiteur zo snel mogelijk tot betaling overgaat en hebben de mogelijkheid om zo nodig een rechtszaak te starten. Zo bent u met een advocatenbureau verzekerd van betaling.

De advocaten van e-Legal zijn specialisten op het gebied van incassoprocedures en beslaglegging.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Wij staan u graag te woord. 

Beslaglegging

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform