Persbericht

Carpoolen is in Nederland vrij succesvol, maar toch gaan de meeste mensen nog altijd alleen op weg naar het werk. Dat is erg jammer, want carpoolen is een goede manier om het milieu te verbeteren, het fileprobleem te verminderen en bovendien geld te besparen.

Carpoolen heeft waarschijnlijk geen introductie meer nodig, maar voor degenen die de afgelopen jaren onder een steen hebben geleefd: carpoolen is het deelgebruik van een auto voor het woon-werkverkeer.

Door met meerdere collega‘s gebruik te maken van dezelfde auto kunnen de kosten flink worden verlaagd. Zo hoeft er maar 1 auto gebruikt te worden, waardoor wellicht niet iedereen een eigen auto hoeft aan te schaffen. Het brandstofverbruik zal bovendien dalen en ook op de af te sluiten autoverzekering kan geld worden bespaard, zo is de kans op een ongeval voor elke individuele carpooler kleiner en is de kans op het aantasten van de no claim korting dus ook kleiner.

Het milieu heeft ook veel baat bij carpoolen. Als het aantal auto‘s op de weg afneemt, dan zal de CO2-uitstoot ook afnemen. Als alle mensen in Nederland met 4 mensen in een auto naar het werk zouden gaan in plaats van alleen, dan zal de CO2-uitstoot flink verminderen. Aangezien iedereen vandaag de dag graag wil helpen om het milieu te verbeteren, is carpoolen dus een van de zaken die we meer zouden moeten doen.

Het laatste grote voordeel van carpoolen is dat het filevorming kan voorkomen. Minder auto‘s op de weg betekent ook minder files. De doorstroming zou dus veel beter zijn en je hebt minder tijd nodig om op je werk te komen en om weer naar huis te gaan. Het zou de staat bovendien geld besparen, omdat er minder onderhoud aan wegen hoeft worden uitgevoerd.

Toch heeft carpoolen niet alleen voordelen. Zo zal je allemaal op dezelfde tijd moeten vertrekken en teruggaan. Als je verschillende werktijden hebt, kan dit erg lastig zijn. Een ander nadeel is dat je een deel van je vrijheid kwijtraakt. Snel even naar de supermarkt na het werk is er niet meer bij, in dat geval zouden de andere carpoolers in de auto ook moeten wachten.

Toch zijn de voordelen belangrijker dan de nadelen en carpoolen is dan ook een goede zaak. We raden iedereen dan ook aan om even te informeren bij collega‘s of carpoolen mogelijk is. Niet alleen voor de kostenbesparing en de tijdsbesparing, maar ook omdat een beter milieu immers bij jezelf begint.

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular