Persbericht

Maarssen, 05 november 2012 - 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft in het derde kwartaal van 2012, dat eindigde op 30 september, goede resultaten geboekt en tevens de vierde kwartaal- en jaardoelstellingen verhoogd. De softwareomzet groeide met 10 procent en de winst per aandeel met 16 procent, gecorrigeerd naar constante valuta* en beide niet-IFRS. Het bedrijf verhoogde de verwachte jaaromzet van 2,02 naar 2,03 miljard euro in constante valuta, 9 tot 10 procent meer dan het jaar ervoor. De winst per aandeel komt naar verwachting uit op € 3,30 – € 3,35, 13 tot 15 procent meer dan in fiscaal jaar 2011.
 
Nieuwe horizon
Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “2012 is het begin van een nieuw groeidecennium met ons 3DEXPERIENCE-platform. In reactie op de behoeften van onze klanten ontwikkelen wij nieuwe industrieoplossingen, gebaseerd op de V6-architectuur. Afgestemd op hun bedrijfskritische processen bieden deze oplossingen toegevoegde waarde voor vereenvoudigingen en integraties, op zowel het bedrijfsniveau als voor eindgebruikers. Zij kunnen snel profiteren van onze Industry Solutions Experience dankzij de vele meetbare voordelen en korte terugverdientijd.”
 
Resultaten naar regio en producten
Azië heeft met 18 procent (niet-IFRS) het meest bijgedragen aan de succesvolle groei, gevolgd door Noord- en Zuid-Amerika met 13 procent. In Europa groeide de softwareverkopen met 3 procent. De nieuwe licentieverkopen groeide in het derde kwartaal met 10 procent, gecorrigeerd naar constante valuta, aangevoerd door CATIA en SIMULIA. In het derde kwartaal is ook de omzet van het overgenomen bedrijf Gemcon meegenomen. Zonder die bijdrage en de verkoop van Transcat PLM GmbH, zou de niet-IFRS softwareomzetgroei 8 procent bedragen. Verder groeide ook de omzet uit huurlicenties met 14 procent, vooral van SIMULIA in Europa.
 
* Alle vermelde bedragen en percentages hebben betrekking op resultaten gecorrigeerd naar constante valuta  

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
 
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular