Persbericht

3D Experience Platform helpt innovatieve bedrijven klantervaringen te creëren 

Maarssen, 27 maart 2012 – Dassault Systèmes, expert in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft een nieuwe strategie geïntroduceerd om op basis van een 3D Experience Platform meer toegevoegde waarde voor klanten te kunnen creëren. Dat platform transformeert de manier waarop innovatieve bedrijven in samenwerking met hun klanten innovaties bedenken, door ontwerpers, ingenieurs, marketingmanagers en consumenten met elkaar te verbinden in een nieuwe sociale onderneming.
 
Sociale onderneming van de 21ste eeuw
Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer, vertelt over de nieuwe bedrijfsstrategie: “Het V6-platform is de laatste jaren met onze klanten mee geëvolueerd. Door de toevoeging van intelligente zoektechnologie gebaseerde functionaliteit, sociale innovatiemogelijkheden en realistische virtuele ervaringen, zijn wij klaar voor een nieuwe technologische golf: het 3D Experience Platform voor de ‘Social Enterprise’ van de 21ste eeuw. Ik ben ervan overtuigd dat mensen deze eeuw meer gaan uitvinden en innoveren dan ooit tevoren. Daarom moeten wij bedrijven en mensen voorzien van holistische 3D-ervaringen om duurzame innovaties te kunnen bedenken die producten harmoniseren met de natuur en het leven.”
 
Katalysator voor innovaties
3D-ervaringen zijn een katalysator voor innovatie omdat ze het mogelijk maken alle stakeholders te betrekken bij het innovatieproces, gericht op waarde toevoegen voor de eindklant. “De manier waarop er intern en extern met elkaar wordt samengewerkt gaat de komende decennia drastisch veranderen”, zegt Monica Menghini, recent benoemd tot Executive Vice President Industry Marketing en Corporate Communications. “Daarom is het ons doel klanten te voorzien van een krachtig platform, dat gebruik maakt van de universele 3D-taal en webinterface, waarmee zij iedereen kunnen verbinden om hun toegevoegde waarde steeds verder te verhogen.”
 
Social Business Apps
“3D virtuele winkelapplicaties, 3D visuele logistieke applicaties en eenvoudig te interpreteren realtime managementdashboards, hebben de wijze waarop bedrijven opereren allang veranderd”, aldus Charlès. “Met de introductie van het 3DSwYM-brand, de acquisitie van Internetbedrijven als Exalead en Netvibes versterken wij het assortiment Social Business Apps als onderdeel van het 3D Experience platform.”
 
Klantervaringen creëren
“Zijn onze klanten actief in de PDM, CAD of procesmanagementmarkt?” vervolgt Menghini. “Nee zij willen de meest veilige, groene en slimste auto ontwerpen en waardevolle ervaringen voor hun klanten in elke markt creëren. Wij willen ze helpen om van attributen voor auto’s door te groeien naar complete ervaringen. Daarom kijken wij naar de wereld door hun ogen. Het 3D Experience platform biedt hen de mogelijkheid om onderscheidende klantervaringen te creëren.”
 
Recordresultaten dankzij 3D-ervaringen
Bij zijn presentatie van de recente kwartaal- en jaarcijfers heeft Charlès al verteld dat de bereikte recordresultaten in 2011 mede het gevolg zijn van de al mogelijk gemaakte 3D-ervaringen. “Na jaren met prestigieuze klanten te hebben samengewerkt zoals Ford, Boeing, BMW, Guess, Honda, Airbus, Carrefour, Johnson & Johnson, P&G, Benetton en GE, om er enkele te noemen, werd het duidelijk dat wij klaar zijn voor het leveren van ‘Social Industry 3D Experiences’. Daarmee is het tijd geworden om nieuwe grenzen te gaan openen.”

Over Dassault Systèmes    
Dassault Systèmes, de 3D-Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 80 landen.
Kijk voor meer informatie op www.3ds.com.
 
CATIA, SolidWorks, ENOVIA, SIMULIA, DELMIA, 3DVIA, 3DSwYm, EXALEAD en Netvibes zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans    
Tel: +31 (0)6-53 47 17 77
E-mail: [email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular