PersberichtDe slaapkamer is de plek bij uitstek om na een drukke werkdag gezellig tot rust te komen. Bij het ontwerpen en inrichten van de slaapkamer is het dan ook belangrijk een inrichting te verkrijgen die het rustgevende gevoel benadrukt. 

Het bed is het meest essentiële meubel in de slaapkamer, het is dan ook logisch dat je hiermee start voor de inrichting. De andere meubelen kan je dan makkelijk rondom het bed plaatsen. Bij het inrichten van de slaapkamer mag je gerust enkele lege plekken voorzien zodat de ruimte luchtig aanvoelt. Een overvolle slaapkamer zal een negatief effect hebben op de nachtrust.

Welke materialen gebruik je best in de slaapkamer?

Wanneer je een rustgevende en knusse slaapkamer inricht, zorg er dan voor dat de gebruikte materialen bij de inrichting dit ook uitstralen. Probeer keramische tegels te vermijden en ga voor een warme parketvloer of vast tapijt. Wanneer je reeds keramische tegels hebt kan je ook altijd matten leggen zodat je ‘s morgens niet meteen op de koude vloer moet stappen vanuit het bed.Kleuren, decoratie en verlichting

Kleuren hebben een belangrijk effect op onze gemoedstoestand. Probeer dus voor kleuren te kiezen die rust uitstralen. Vermijd daarom felle kleuren zoals oranje en roze en kies voor neutrale en pastelachtige tinten die je geestelijke rust bieden.

 Wat de verlichting betreft, is het altijd aangenaam sfeerverlichting te plaatsen rond het bed naast de algemene verlichting in het midden van de ruimte. Overdaad schaadt: hoewel decoratie synoniem staat voor een knusse inrichting kan een teveel aan decoratie een negatief effect hebben. Probeer te kiezen voor enkele weluitgekozen sfeerelementen die de slaapkamer niet beladen. 
Contact:

Meubelen Jonckheere
Nieuwe Baan 111
9111 Belsele

http://www.meubelen-jonckheere.be
[email protected]
Tel.: +32(0)3 772 33 34

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform