Persbericht

Telecom giganten leggen ondanks hoge kosten voor 4G abonnementen voor consumenten in rap tempo een 4G netwerk aan in Nederland. Zo heeft KPN reeds al een Randstaddekkend 4G netwerk en wil KPN in de zomer ruim de helft van Nederland van het snellere netwerk voorzien.  Bijkomende beperking van het KPN netwerk is het gebruik van een 800Mhz-band die niet wordt ondersteund door iPhones, dit moet weer worden opgevangen door een 1800Mhz netwerk met een kleiner bereik. T-Mobile en Vodafone Hebben beiden de aanleg van een 4G netwerk op de planning staan voor dit jaar.  T-Mobile heeft in ieder geval een 1800Mhz netwerk op stapel staan.

Minder dan de helft gebruikers geïnteresseerd:
Uit een onderzoek van MobiLeaks.nl blijkt dat slechts een klein percentage van de mobiele internetgebruikers bereid is fors extra te betalen voor een 4G abonnement. Uit de groep van 856 ondervraagden gaf slechts 34 procent direct geïnteresseerd te zijn. 66% gaf aan dit nog niet van plan te zijn omdat het nog veel te duur is (52%) of omdat ze er in ieder geval geen interesse voor hebben (14%) Dit onderzoek is gebaseerd op de huidige prijsstelling, deze gaat ervanuit dat je voor een 2 jarig 4G abonnement 195 euro extra betaald ten opzichte van het duurste 3G abonnement. Dit komt neer op ruim 8 euro per maand.

Gratis 4G:
T-mobile heeft echter gemeld dat haar klanten niet extra zullen hoeven betalen om gebruik te maken van het 4G netwerk, alleen bij enkele premium abonnementen zal extra geld worden gerekend voor het dataverkeer via de 4G. Mogelijk zullen de andere telecom aanbieders het voorbeeld van T-Mobile volgen. Als er een groter aanbod van 4G netwerken in Nederland beschikbaar komt zullen ze hiertoe worden gedwongen. Zolang KPN alleenheerser is zal er geen noodzaak zijn de prijzen naar beneden toe af te stellen. 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular