Het roken van een E-sigaret is 95 procent minder schadelijk voor de gezondheid dan het roken van een normale sigaret.

Dit blijkt althans uit onderzoek van Public Health England, dat woensdag gepubliceerd is op de site van de Britse overheid.

Volgens de onderzoekers hebben veel Britten niet door dat de e-sigaret daadwerkelijk minder schadelijk is dan een normale sigaret. De overheid benadrukt met het persbericht voor het eerst dat ze e-sigaretten een goede manier vindt om rokers te helpen met het stoppen met roken.

"E-sigaretten zijn niet geheel zonder risico, maar in vergelijking met roken blijven ze vele malen minder schadelijk. Het probleem is nog steeds dat mensen denken dat ze minstens zo schadelijk zijn", aldus professor Kevin Fenton, directeur van gezondheid en welzijn bij Public Health England.

"Een Stoppen met Roken-programma helpt natuurlijk nog steeds het beste om te stoppen, maar ik erken wel de voordelen van de e-sigaret", aldus Linda Bauld van het Britse Cancer Research. "Al veel mensen zijn er qua gezondheid op vooruit gegaan door over de gaan op elektronische sigaretten."

Eerste stap

Bijna alle volwassenen van de 2,6 miljoen Britten die wel eens elektronische sigaretten roken, zijn of waren tabak-rokers. De meeste van hen heeft de overstap gemaakt naar e-sigaret om uiteindelijk te stoppen.

Woensdag werd ook bekend dat tieners die elektrische sigaretten roken twee keer zoveel kans hebben om later normale sigaretten te gaan roken dan jongeren die nog nooit een e-sigaret hebben geprobeerd.

www.esigaretervaring.nl

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular