Persbericht

Brussel, 7 november 2012

Ecotechnologie: het is een fenomeen dat steeds meer in de kijker komt te staan. Onder ecotechnologie verstaat men de praktijk om menselijke noden te vervullen met zo weinig mogelijk ecologisch impact.

In de praktijk vertaalt zich dit in het gebruiken van zoveel mogelijk energiebronnen die in de natuur aanwezig zijn, zoals waterkracht, zonneenergie, windkracht en andere natuurlijke energebronnen.

Maar ecotechnologie beperkt zich niet tot het gebruiken van milieuvriendelijke energie: ook energie-conservatie speelt een belangrijke rol in het proces.

Het bouwen van energiezuinige woningen of het aanpassen van bestaande woningen om ze energiezuiniger te maken speelt eveneens een belangrijke rol.

Ook hierbij worden zoveel mogelijk natuurlijke en milieuvriendelijke materialen gebruikt, zoals bijvoorbeeld het isoleren van muren en daken met behulp van samengeperste strobalen, wat een uitstekend natuurlijk isolatiemateriaal is.

Andere technieken zijn bijvoorbeeld Mikro-WKK generatoren, die veel energiezuiniger zijn dan klassieke systemen aangezien de warmte die vrijkomt bij de energie-opwekking gebruikt kan worden voor verwarming, terwijl deze energie bij klassieke installaties verloren gaat.

Bron: www.eco2-technologie.be

 

Fabian Van De Wiele
Clicktrust Marketing
0032 485 98 18 58
[email protected]
www.clicktrust-marketing.com

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular