Persbericht

Luchthaven kiest voor één provider met eigen hoogwaardig netwerk

Vianen, 22 januari 2013 – Frankfurt Airport (Fraport) besteedt de complete vaste en mobiele communicatie, inclusief alle ondersteunende IT-systemen, uit aan T-Systems. T-Systems krijgt daarmee de verantwoordelijkheid over 15.000 vaste en 6000 mobiele lijnen, alle WLAN-verbindingen, internettoegang, datacenter-diensten, evenals netwerk- en servicedesks. De contractduur is 4 jaar.

Veel informatie die nodig is om Frankfurt Airport soepel te laten functioneren, wordt geleverd via mobiel communicatieverkeer. Medewerkers kunnen op het vliegveld vaak alleen op mobiele apparaten worden bereikt en daarom heeft Frankfurt Airport een zeer betrouwbaar mobiel netwerk nodig. Een van de mobiele toepassingen is dat medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het laden van vliegtuigen, via UMTS worden voorzien van grafische informatie op hun mobiele apparaten. Zo weten zij precies waar welke vracht moet worden geplaatst. Zonder deze informatie kunnen zij vliegtuigen niet volgens plan laden, wat resulteert in vertraagde vluchten. Ook de ongeveer 700 bedrijven die op het vliegveld gevestigd zijn en die gebruik maken van het DSL-netwerk van Fraport, zijn gemigreerd naar de nieuwe internetinfrastructuur.

Naast dit project heeft Frankfurt Airport T-Systems ook de implementatie van het nieuwe resources management systeem (RMS) toevertrouwd. Daarmee kiest Fraport een bewezen industrie-oplossing voor het plannen en beheren van al haar middelen, standplaatsen van vliegtuigen, bagage transportbanden en check-in balies op de luchthaven.

T-Systems heeft vele luchthavens over de hele wereld onder haar klanten, inclusief Aeroport di Roma en Moskou Sheremetyevo Airport. Momenteel maakt één op de vijf van ‘s wereld grootste internationale luchthavens met meer dan 25 miljoen passagiers per jaar, gebruik van de luchthavenoplossingen en diensten van T-Systems.

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).
 
Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform