Persbericht

Vroeger was het erg in om gouden tanden en kiezen te hebben. In andere landen is dat nog steeds zo, maar in Nederland verliest het hebben van gouden kronen steeds meer aan populairiteit. Nederlanders hebben liever  gewoon witte tanden en kiezen. Velen laten dan ook hun gouden  tanden en kiezen trekken en vervangen deze door witte. Vaak laten zij hun oude gouden tanden, kiezen of kronen bij de tandarts achter. Dit is “een beetje dom”, want zij zijn veel geld waard.

Gouden tanden en kiezen bestaan vaak voor meer dan 50% uit puur goud. Een smelterij kan dit er zonder moeite uitfilteren zodat puur goud overblijft. Nu loont dat voor een smelterij niet de moeite voor een paar tanden of kiezen. En daar komt De Goudwaag om de hoek kijken: daar koopt men namelijk gouden tanden, kiezen en kronen in, ook als het er maar één is. Zij weten weg met alle soorten: of zij nu mooi zijn of lelijk, of er nu nog een tand in zit of niet. Zelfs groen aangelopen kiezen zijn voor De Goudwaag geen probleem, zij staan klaar voor de inkoop /aankoop van alle soorten gouden tanden, gouden kronen of gouden kiezen.

Wanneer men tanden of kiezen wilt verkopen en men bij De Goudwaag langskomt, wegen zij eerst hoeveel goud er in totaal aanwezig is. Omdat zij precies weten wat tanden en kiezen wegen, kunnen zij makkelijk vaststellen hoeveel goud er op zit. Nadat zij het gewicht hebben vastgesteld, kijken zij hoeveel puur goud erin zit (ook wel het karaat getal genoemd) en bieden zij een prijs op basis van de actuele goudkoers (ook wel de dagkoers genoemd).

Mensen zijn telkens weer verbaasd hoeveel hun tanden en kiezen waard zijn.

Overigens kunnen mensen bij de Goudwaag ook terecht voor de inkoop / aankoop van alle andere soorten goud of zilver in Den Haag Benoordenhout.

De Goudwaag
Van Hoytemastraat 113
2596 EP  Den Haag
Telefoon 070-324 32 69
e-mail: [email protected]

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular