Persbericht

Het gebruiken van een smartphone maakt je leven makkelijker. Een iPad is een handige gadget om je dagelijkse taken te voldoen. Maar laptops worden dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld door advocaten.

Hieronder lees je een aantal tips om het beste uit je laptop te halen. Of het nou gaat om een nieuwe laptop die je onlangs hebt gekocht of het verlengen van de levensduur van je batterij.

1. Elke computer heeft rust nodig

Tijdens het opstart- en afsluitproces wordt er een geheugen leeggehaald in je laptop of pc. Echter zijn er veel mensen die hun computer of laptop niet afsluiten. Zij laten de pc of laptop weken aan. Dit leidt weer tot het feit dat het systeem geen kans heeft om het geheugen leeg te maken. Frequenter afsluiten en uitloggen zorgt ervoor dat zelfs oude pc‘s en laptops goed blijven draaien.

Door je pc of laptop af te sluiten, geef je het een kans om de ‘de geheugen rust te geven’. Afhankelijk van je besturingssysteem, kan je computer of laptop ook midden in de nacht de grote schoonmaak houden.

2. De meeste computers zijn niet bestendig tegen extreem weer

Computers en laptops hebben een bepaalde minimum/maximum temperatuur waar het tegen kan. Deze gegevens zitten diep verborgen in de handleiding van je computer of laptop. Er zijn bijvoorbeeld mensen die met hun laptop buiten gaan zitten terwijl het boven de 30 graden is. Dit is eigenlijk niet goed voor je laptop. Mocht je van plan zijn om buiten te zitten, dan word je geadviseerd om in de schaduw te blijven.

Zo zijn er bijvoorbeeld advocaten die tijdens de winter hun laptops in de nacht in de auto laten, terwijl ze denken dat de laptop morgen gebruiksklaar is. Een laptop buiten laten bij extreem koud of warm weer, is geen goed idee. Zelfs als je geen gebruik maakt van je laptop wanneer het -20 graden is, kan er schade ontstaan door de extreme kou.

3. Train je batterij

Of je de levensduur van de batterij van je laptop kan verlengen, is nog maar de vraag. De meningen hierover zijn verdeeld. Uit deze meningen blijkt dat wanneer je de juiste stappen volgt, toch een verschil kan maken. Sterker nog, de meeste stappen om de levensduur te verlengen zijn vrij makkelijk.

Deze stappen variëren, maar de meeste mensen adviseren je bijvoorbeeld om je laptop in slaapstand te laten tijdens het opladen van de batterij. Vervolgens is het verstandig om je batterij volledig uit te putten. En wanneer het echt op is, kun je het weer opladen.

Conclusie: Verzorg je laptop en je laptop zal voor jou zorgen

De bovenstaande tips vergen geen tijd en zijn makkelijk te volgen. Het gebruiken van deze simpele tips helpt je computer op een langere termijn beter te functioneren en laat je laptop ook langer meegaan. Het is vooral van belang om vanaf een vroege stadium hier aandacht aan te besteden.

Laptop reparatie-advies op maat nodig?

Bent u opzoek naar een professionele computerwinkel met voordelige laptopreparatie tarieven? Bekijk dan de website van Broesk Computerservice. Broesk is gespecialiseerd in onder andere laptopscherm vervanging service en het verkoop van voordelige A+ kwaliteit laptopschermen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular