Persbericht

Keukengerei omvat alle gebruiksvoorwerpen in de keuken die dienen om gerechten klaar te maken. Joseph Joseph is gespecialiseerd op het gebied van siliconen design keuken producten. Maar veel keukengerei is ook gemaakt van kunststof of roestvast staal omdat dit hygiënisch is vanwege het gladde oppervlak, waardoor ziektekiemen geen houvast hebben.

Tegenwoordig spelen fabrikanten nagenoeg volledig in op het onderwerp hygiëne in de keuken. We zien dit doordat de producten die op dit gebied gemaakt worden over het algemeen ook vaatwasser bestendig zijn. Er zijn schitterende producten die een mooi voorbeeld vormen voor hygiëne, bescherming en design.

Voorbeelden hiervan zijn keukenblad beschermers. Naast dat deze in allerlei thema‘s geproduceerd worden, bieden ze bescherming aan het keukenblad omdat daar niet meer op gesneden hoeft te worden, of als onderzetter voor hete pannen, maar ook als dienblad kunnen ze functioneren. Een ander voorbeeld zijn snijplanken met elk zijn eigen doel. De ene plank is voor vlees, de ander voor groente en weer een ander bijvoorbeeld voor vis. Sommige fabrikanten hebben de snijplanken set bijvoorbeeld voorzien van een gespecialiseerde messenset.

Weer andere producenten richten zich op hygiëne in de keuken met de ontwikkeling van speciale doekjes. Er zijn bepaalde keukenaccessoires die nog al eens vergeten worden als bacterie bronnen. Neem bijvoorbeeld de keukenschaar. Hier wordt van alles mee opengeknipt maar wordt ook vaak direct weer weggelegd in de la. Daarnaast is ook de blikopener hier een perfect voorbeeld van. Vaak weet men niet hoe zoiets schoongemaakt moet worden, dus gaat het ook direct weer de lade in.

Ook de deegroller wordt vaak vergeten. Even goed afspoelen, drogen en daarna weer de lade in. Maar een deegroller komt in aanraking met meel, met boter, met zout, met eieren en is daarmee een zeer interessant object voor bacteriën. En een andere tip, wanneer u kip heeft gesneden, maak dan direct de snijplank en het mes wat u gebruikt heeft om de kip te snijden direct schoon. Salmonella bacteriën zijn zeer ongewenste gasten in uw keuken, u kunt er echt goed ziek van worden. Maar hoe spelen fabrikanten en de Nederlandse overheid nu in op keukengerei en hygiëne. Hiervoor is een hygiënecode voor ontwikkelt.

Een hygiënecode is in Nederland een branche-specifiek handboek waarin wordt beschreven hoe de voedselveiligheid van producten voor de consument kan worden gegarandeerd. Een hygiënecode kenmerkt zich door een praktische benadering en kan vrijwel direct worden toegepast. In vergelijking met de HACCP-richtlijnen is een hygiënecode een stuk eenvoudiger en bevat deze minimale eisen.

Hygiënecodes worden beheerd door productschappen. In het Nederlandse Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen staat beschreven dat een hygiënecode door de initiatiefnemers wordt ingediend bij het Regulier Overleg Warenwet en uiteindelijk door de minister wordt goedgekeurd. De Voedsel en Waren Autoriteit handhaaft binnen de verschillende bedrijfstakken, op basis van de beschikbare hygiënecode. Bij het opzetten van een voedselveiligheidssysteem, ongeacht welke norm, dient een bedrijf altijd gebruik te maken van eventueel aanwezige hygiënecodes.

Alfems

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular