Het NK Jeugd, gehouden op 5, 6, 7 en 8 januari 2012 in Poolcafé Delfshaven te Rotterdam, was een zeer succesvol evenement met een zeer hoge opkomst.
Uit alle delen van het land kwamen pupillen ( tot en met 16 jaar ) en junioren ( van 17 t/m 18 jaar ) om zich op het gebied van de poolsport te bewijzen.
Dit jaar deed de jongste deelnemer ooit mee, namelijk de 7-jarige Megan Rademakers ( dochter van meervoudig Nederland- en Europees Kampioen
Melissa Rademakers).

Donderdag 5 januari werd de discipline Straight Pool gespeeld. Bij de pupillen tot 16 jaar won de 11 jarige Deurnse Jan van Lierop goud. Bij de junioren ging de titel naar de uit Helmond afkomstige Lars van Dijk.

Vrijdag 6 januari werd de variant 8 Ball gespeeld. De 12-jarige Kaylash Persad uit Capelle a/d IJssel wint bij de pupillen. Bij de junioren was de eerste plaats voor de uit Polsbroek afkomstige Jasper van Donk.

Bij 9 Ball werd zaterdag 7 januari bij de pupillen de 15 jarige Rotterdamse Sahin Sayim eerste en de eveneens uit Rotterdam afkomstige Dylan Dassar Nederlands
Kampioen bij de junioren.

Het Nederlands Kampioenschap Pool werd zondag 8 januari besloten met 10 Ball.
Jan van Lierop werd ook bij dit onderdeel Nederlands kampioen bij de pupillen en Jasper van Donk pakte zijn tweede titel bij de junioren.
Het was een inspirerend en zeer sportief NK.

Kortom:
Wat?: Nederlandse Kampioenschap Pool Jeugd

Waar?: Aelbrechtskolk 45b, 3025 HB, Rotterdam

Wanneer?: Donderdag 5, vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 januari 2012.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Richard van Driel
tel. 06 24 65 10 11
Marie-Jozé Willems
tel. 06 14 02 33 10

Of stuur een mail naar: [email protected]
www.poolcafedelfshaven.nl

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular