Persbericht

Sinds 20 November is OnlineCreme.nl, de webwinkel met Vichy producten, een officieel online verkoopkanaal van Vichy geworden. Vanuit Vichy.nl wordt consumenten nu de mogelijkheid geboden om ook online Vichy producten te kopen. Vanuit het Vichy.nl domein wordt rechtstreeks gelinkt naar de Vichy producten webwinkel van OnlineCreme.nl.   

Consumenten konden voorheen op Vichy.nl alleen zoeken naar een Apotheek in de buurt waar de Vichy producten verkocht worden, dat is nu dus veranderd. De online verkoop van Vichy producten groeit fors, OnlineCreme.nl verdubbeld in 2012 de omzet ten opzichte van 2011. Met de officiële link vanaf de Vichy website verwacht OnlineCreme.nl dat de omzetcijfers een extra vlucht gaan nemen in 2013.

Binnen de online verkoop van Vichy producten neemt OnlineCreme.nl ook een verschuiving waar naar verbreding van het assortiment dat online verkocht wordt. Bij de start van de website werden met name Vichy Normaderm producten verkocht. Deze Vichy producten groep richt zich op relatief jonge mensen die last hebben van een huid met oneffenheden zoals puistjes. De doelgroep voor deze Vichy producten was duidelijk in een vroeger stadium bereidt om online Vichy producten te kopen dan de wat oudere doelgroepen waar Vichy zich met andere Vichy producten op richt, zoals bijvoorbeeld de Vichy Cellebiotic producten voor vrouwen boven de 60 jaar.

Inmiddels is de trend duidelijk dat beide doelgroepen en alle doelgroepen er tussenin steeds meer online Vichy producten kopen, maar dat de achterstand die de wat oudere doelgroepen hadden wel wordt ingelopen. Het aandeel van andere Vichy producten groeit dus ten opzichte van het aandeel van de Vichy Normaderm producten. OnlineCreme.nl neemt aan dat dit een trend is die zich voordoet bij alle online verkopers van Vichy producten, maar kan zich vanzelfsprekend alleen baseren op de eigen cijfers.

OnlineCreme.nl verkoopt Vichy producten via de website zonder dat er ingelogd hoeft te worden of dat er mensen lid hoeven te worden, de klant van OnlineCreme.nl hoeft dus ook geen wachtwoord te onthouden. De vernieuwde website biedt een zogenaamd “one page checkout” systeem aan waardoor klanten snel, makkelijk en veilig online hun Vichy producten kunnen bestellen.

OnlineCreme.nl bedient met name klanten die weten welke Vichy producten ze willen bestellen. De advies functie, over welk Vichy product het beste gebruikt kan worden, blijft bij de Apotheek liggen. Een Apotheker kan door de huid te bekijken en enkele vragen over de huid te stellen een veel beter advies geven dan online mogelijk is. Een Vichy gebruiker die tevreden is over het Vichy product dat gebruikt wordt en weer hetzelfde Vichy product wil kopen, heeft op dat moment echter geen advies nodig van een apotheker en kan makkelijke veilig en snel bestellen via OnlineCreme.nl.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform