Persbericht

Het Amerikaanse merk Waterpik ® heeft Nederlandse orthodontisten een Waterflosser persoonlijk laten uitproberen en de ervaringen via een enquête verzameld.

Naarden, juni 2013 Waterpik ®, de uitvinder van de Waterflosser, is positief verrast door de grote interesse van orthodontisten voor deelname aan de test en de positieve ervaringen.
Totaal 212 orthodontisten hebben een Waterflosser getest en 41 daarvan hebben een vragenlijst ingevuld waardoor een goed beeld ontstaat van de mening van deze groep over de Waterflosser en het advies van het product aan patiënten.

Bijna alle respondenten (97%) geven aan dat de Waterflosser goed in staat is om voedselresten te verwijderen en (95%) beoordeelt het schone gevoel na gebruik als positief.
Ook vindt 80% van de orthodontisten dat de Waterflosser, als aanvulling op tandenpoetsen, een positieve bijdrage levert aan een schoon gevoel in de mond.

In specifieke gevallen gaat 97% van de mondhygiënisten de Waterflosser adviseren aan patiënten.

Opvallend is dat meer dan de helft (63%) van de orthodontisten de Waterflosser ook persoonlijk blijven gebruiken als aanvulling op poetsen.

Het merk Waterpik gaat de uitkomsten van de enquête gebruiken om de Dentale Professie te voorzien van de nieuwe voorlichtingsmaterialen en ondersteuning.

Eerder is wetenschappelijk bewezen in meer dan 55 onderzoeken dat een Waterflosser een positieve invloed op de mondgezondheid heeft en tot 2x effectiever is dan flossdraad in het verminderen van bloedend tandvlees.

Meer informatie over de Waterflosser, wetenschappelijk onderzoek en een demonstratievideo is te vinden op http://www.waterpik.nl.
De consument kan een Waterflosser 2 maanden GRATIS uitproberen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular