Persbericht

Real-time transacties en analyses op een enkelvoudig in-memory platform
 
’s-Hertogenbosch, 15 januari 2013 - SAP introduceert SAP Business Suite Powered by SAP HANA, waarmee organisaties operationele data real-time en in-memory kunnen verwerken en analyseren. Gebruikers kunnen hiermee real-time transacties en analyses uitvoeren om direct en proactief te handelen op onvoorspelbare situaties. De complexiteit van redundante data en systemen verdwijnt, doordat organisaties geen datawarehouses meer nodig hebben om analyses te kunnen uitvoeren. Doordat analyses nu op ruwe data in-memory kunnen worden uitgevoerd zonder de bedrijfsvoering te verstoren, neemt de snelheid om gegronde beslissingen te nemen enorm toe. Voorbeelden van de analyses zijn marktanalyses, financiële afsluitingen, ontvangstbeheer, planning van materiaalgebruik, en het analyseren van consumentensentimenten en sociale sentimenten.
 
Het bedrijfsleven moet steeds vlotter acteren en hun besluitvorming sneller laten verlopen. Zij hebben dus een dringende behoefte om de tijd te verkorten die nodig is om data te verzamelen, te analyseren en om te zetten in actie. SAP Business Suite Powered by SAP HANA speelt hierop in door het verwerken van transacties en analyses te combineren in één platform, waardoor een gemengd systeem is ontstaan voor vastlegging en besluitvorming. Door transactiebeheer en real-time besluitvorming te integreren, hebben organisaties niet meer te maken met vertragingen en tekortkomingen voor transacties en business intelligence. Medewerkers kunnen nu betere tactische, operationele en strategische beslissingen nemen op grond van relevante, op maat gesneden en uiterst actuele data.
 
Slimmere bedrijfsinnovaties
Medewerkers verwachten een interface die zij gewend zijn van consumentenproducten zoals slimme telefoons en tablets. Bovendien willen zij hun inzichten meteen kunnen omzetten in daden. SAP Business Suite Powered by SAP HANA voldoet aan al deze moderne wensen. Gebruikers kunnen slimmere bedrijfsinnovaties ontwikkelen, snellere bedrijfsprocessen realiseren en op eenvoudige wijze de interactie tussen organisaties bewerkstelligen. Doordat de intelligentie verweven is met de transacties kunnen ze ook hun bedrijfsmodellen en processen opnieuw uitdenken. Bovendien kunnen zij hun kernprocessen sterk versnellen en laten uitgroeien naar real-time scenario’s.
 
Gebruikers zijn met het moderne platform van SAP in staat tot het real-time beheren van bedrijfskritische toepassingen, zoals planning, uitvoering, rapportages en het analyseren met gebruikmaking van dezelfde, relevante ruwe data. Dankzij de open omgeving kunnen zij ook operationele analyses en rapportages uitvoeren op transactionele data.
 
Snelle uitrol mogelijk
SAP heeft een service pack ontwikkeld zodat ondernemingen kunnen profiteren van de voordelen van de nieuwe bedrijfssoftware zonder dat zij hoeven te breken met de bestaande omgeving. Omdat SAP de keuze van klanten voor een database en leverancier wil blijven respecteren, blijft het concern in samenwerking met zijn database partners innovatie toevoegen aan alle ondersteunde databases.
 
Voor de klanten die kiezen over te gaan op SAP HANA biedt SAP een uitgebalanceerde set diensten, oplossingen voor snelle uitrol, en goed getrainde implementatieadviseurs via zijn partners. De snelle uitrol is gericht op klanten die binnen zes maanden live willen gaan. Dit omvat een compleet pakket voorgeconfigureerde software, implementatiediensten, content, en ondersteuning voor eindgebruikers – tegen een vastgestelde prijs en uitvoering. Om de acceptatie nog meer te versnellen, heeft SAP de reacties gebruikt van SAP gebruikersgroepen en klanten. Het prijsmodel is afgestemd op wat klanten tegenwoordig betalen voor databases.
 
De genoemde innovaties zullen ook beschikbaar komen voor de SAP Business All-in-One oplossingen, zodat organisaties van elke omvang voordeel van SAP’s vernieuwingen hebben. Daarnaast zal SAP Business Suite Powered by SAP HANA nieuwe kansen, extra verkoopmogelijkheden en dienstverlening voor alle SAP partners bieden.
 
Openheid staat centraal
“In 2010 heeft dr. Hasso Plattner, onze oprichter en voorzitter van de SAP Raad van Bestuur, de visie neergelegd dat SAP HANA het hart vormt van SAP’s intellectuele vernieuwing en dat dit zowel bestaande als nieuwe applicaties zal hervormen. De afgelopen twee jaar hebben wij gehoor gegeven aan deze visie. Vandaag hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt door de SAP Business Suite te laten profiteren van de kracht van SAP HANA”, zegt dr. Vishal Sikka. Hij is lid van de SAP Executive Board, Technologie en Innovatie. “Nu werkt de software in het hart van duizenden van de best geleide organisaties even snel als onze verbeelding. We zijn in staat de traditionele trade-offs tussen kosten en prestaties op te heffen. Daarmee scheppen we een real-time bedrijf, terwijl we tegelijkertijd het automatiseringslandschap van onze klanten drastisch vereenvoudigen, samen met ons sterke, open ecosysteem van partners. SAP Business Suite blijft alle belangrijke databases in de IT-industrie ondersteunen en optimaliseren. Hiermee tonen we onze betrokkenheid met openheid en innovatie zonder abrupte verstoring.”
 
Kijk voor beeldmateriaal in hoge resolutie op www.sap.com/photos.>

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular