Persbericht

Samenwerking Adobe, Appcelerator en Sencha geeft miljoenen ontwikkelaars rechtstreeks toegang tot SAP Mobile Platform
 
´s-Hertogenbosch, 23 april 2012 SAP heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Adobe, Appcelerator en Sencha, leveranciers van ontwikkelomgevingen voor mobiele apps. Gebruikers van deze omgevingen krijgen nu de beschikking over een open ontwikkel-framework op het SAP Mobile Platform.
 
Door de samenwerking met Adobe, Appcelerator en Sencha stelt SAP miljoenen ontwikkelaars in staat om mobiele apps te bouwen zoals zij dat willen op het Enterprise Mobile Application Platform van SAP. Het gaat hierbij om native apps, web apps of een combinatie hiervan, de zogeheten hybride apps.
 
Mobiele platforms
“Innovaties in de mobility-markt gaan zeer snel, vooral als het gaat om applicatieontwikkeling”, zegt Stephen Drake, program VP Mobility and Telecom bij IDC. “Het is belangrijk dat deze nieuwe en populaire ontwikkelomgevingen worden ondersteund door mobiele platforms in de zakelijke markt. Alleen dan kunnen de vaardigheden van miljoenen app-ontwikkelaars over de hele wereld ten volle worden benut. Bovendien krijgen de gebruikers van bedrijfsgerichte mobiele platforms de flexibiliteit die nodig is om een goede mobiele strategie te implementeren en hun investering toekomstbestendig te maken.”
 
Voor elk doel juiste app
“Door het bundelen van de krachten met drie toonaangevende vendors van app-ontwikkelomgevingen kunnen miljoenen ontwikkelaars aan de slag op ons platform”, zegt Sanjay Poonen, president, Global Solutions, SAP. “SAP is de enige leverancier van een mobiel platform met een open architectuur, dat innovatieve ontwikkelomgevingen en tools van derden ondersteunt. Daardoor hebben onze klanten de flexibiliteit om voor elk doel de juiste app te kunnen implementeren. SAP, klanten, partners en het gehele ecosysteem hebben nu de kans om snel miljoenen hoogwaardige apps te produceren – in de ontwikkelomgeving van hun keuze.”
 
Adobe: PhoneGap
PhoneGap is de populairste runtime-omgeving voor hybride webapps, waarmee ontwikkelaars native mobiele applicaties kunnen schrijven op basis van de generieke functionaliteit van HTML5. Daardoor hebben applicaties gebouwd met PhoneGap toch toegang tot toestelspecifieke functionaliteit (native device API‘s) en laten ze zich tevens publiceren via alle belangrijke app stores.
 
Appcelerator: Titanium Development Platform
Appcelerator‘s Titanium is een op Eclipse gebaseerd Integrated Development Environment (IDE), Software Development Kit (SDK) en een bibliotheek van connectoren. Het platform wordt gebruikt om snel mobiele, desktop- en webapplicaties te bouwen, te testen en te implementeren. Titanium Studio kan de apps verbinden met SAP en 220 andere databronnen. Met Titanium SDK kan een onderneming native, hybride en mobiele webapps implementeren vanuit één enkele in JavaScript geschreven basiscode.
 
Sencha: Touch
Sencha Touch is raamwerk van waaruit prestatiegerichte HTML5 (dus generieke) mobiele apps zijn te ontwikkelen en vormt het Sencha HTML5-ontwikkelplatform. Sencha Touch 2 is het enige HTML5-raamwerk waarmee ontwikkelaars apps kunnen bouwen die werken onder iOS, Android, Blackberry, Kindle Fire en vele andere. Het raamwerk heeft ingebouwde functiepakketten voor iOS en Android, interactive grafische HTML5 weergaven en ondersteunt het oData-protocol.
 
Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 190,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.
 
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.
 
Voor meer informatie over dit bericht:
 
SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected] 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular