Persbericht

Hoofddorp, 28 maart 2013 – Schneider Electric en distributeur Vedotec gaan een samenwerking aan voor de verkoop van kleppen en servomotoren, ofwel veldapparatuur. Beide bedrijven zijn specialist op dit vakgebied en zetten hun kennis en know-how in voor het  vermarkten van deze producten en het verspreiden van informatie over oplossingen binnen dit vakgebied onder installateurs en adviseurs.

Gebouwautomatisering is essentieel voor het verkrijgen van goede managementinformatie, waarmee huurders en verhuurders kunnen besparen op de kosten voor energieverbruik en hun CO2-uitstoot kunnen verminderen. Zowel Schneider Electric als Vedotec zien deze markt als een belangrijke groeimarkt, waar nog veel uitdagingen liggen.

Specialistische kennis
Systemen voor gebouwautomatisering worden gevoed door allerlei sensoren, kleppen en motoren. Het werkveld vraagt om specifieke kennis, omdat op dit vlak vaak meerdere specialisaties samenkomen, bijvoorbeeld over ICT en W- en/of E-installaties. Met de samenwerking tussen Vedotec en Schneider Electric kunnen zowel installateurs als adviseurs profiteren van de product- en marktkennis die bij beide bedrijven aanwezig is.

Piet van Veelen, Directeur van Vedotec: ‘Wij misten een goed fabricaat dat de link legt tussen elektrische apparatuur en alles waar vloeistof of lucht doorheen gaat. We waren bovendien op zoek naar een kwalitatief goede partner die ons kon ondersteunen met marketingsupport. Schneider Electric kwam op onze weg, en de klik was er meteen.’

Rogier van Dis, Business VP Partner & Buildings Business Schneider Electric: ‘Vedotec heeft in de loop van de jaren een specialisme opgebouwd dat je elders niet tegenkomt. In de praktijk is deze kennis van onschatbare waarde, veldapparatuur vraagt namelijk om specifieke kennis die toegepast wordt in een specifieke situatie. Het is voor ons de beste partner op dit gebied. Zeker ook omdat het op persoonlijk vlak goed klikt. Want samenwerking blijft altijd mensenwerk.’

De samenwerking tussen beide bedrijven krijgt onder andere gestalte door extra marketinginspanningen. De bedrijven delen bovendien hun kennis en deskundigheid op het gebied van veldapparatuur en stellen deze kennis beschikbaar aan klanten en belanghebbenden via onder andere websites en nieuwsbrieven.

Practice what you preach
In het nieuwe hoofdkantoor van Schneider Electric is onder andere ook veldapparatuur toegepast om duurzaamheidsdoelstellingen te kunnen behalen. Zo zijn er meer dan 45 energie- en watermeters toegepast die voortdurend het exacte verbruik meten. Hierdoor is Schneider Electric in staat om snel maatregelen te nemen als die nodig blijken te zijn. Ook maken zij gebruik van naregelingen met de LON-bus, die het mogelijk maakt aan- en afwezigheidsdetectie toe te passen voor zowel de verlichting als het klimaat.

Bij Vedotec zit duurzaam ondernemen in het DNA van het bedrijf. Het bedrijf dat fungeert als adviseur en partner bij het ontwerpen van installaties in nieuwbouw of renovatie, is één van de initiatiefnemers en founding fathers van de Nederlandse branchevereniging voor GebouwAutomatisering. Ook doen zij inspanningen om hun CO2-footprint op een laag niveau te houden en te verlagen. Zo is het bedrijf op het moment bezig met de invoering van elektrisch vervoer.

Rogier van Dis, Business VP Partner & Buildings Business Schneider Electric en Piet van Veelen, directeur van Vedotec

Over Vedotec
Vedotec B.V. is importeur van componenten voor de elektro-, meet- en regeltechniek. Vedotec adviseert installateurs bij het ontwerpen van installaties in nieuwbouw of renovaties. Het bedrijf is opgericht in 2002 en is uitgever van De Dikke Blauwe, de meest bekende catalogus met componenten. Vedotec is tevens initiatiefnemer en founder van de Nederlandse branchevereniging voor Gebouw Automatisering.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular