Persbericht

Gratis hulpmiddel biedt inzicht in energieverbruik, tips en kennis

Hoofddorp, 2 april 2013 - Schneider Electric lanceert Efficiency Quotient: een online instrument dat bedrijven en organisaties helpt de efficiëntie van fabrieken, datacenters, gebouwen, energie en infrastructuur te beoordelen. De tool biedt deelnemers eveneens een benchmark met vergelijkbare organisaties en geeft tips voor energiebesparing en het verbeteren van hun energie-efficiency.

De Efficiency Quotient geeft organisaties ​​eenvoudig inzicht in acties waarmee zij hun beschikbare middelen efficiënter kunnen inzetten. De deelnemers vullen een vragenlijst in, waarna ze een score ontvangen. Deze score, die loopt van 1 tot en met 5, is een benchmark waardoor bedrijven weten hoe ze hebben gepresteerd ten opzicht van de concurrentie. De score is gebaseerd op resultaten van vergelijkbare deelnemers.

Aanbevelingen voor energie-efficiency
Het instrument is gericht op gebouwbeheerders, energiemanagers en beheerders van datacenters en industriële installaties. Nadat organisaties hun score hebben ontvangen, krijgen zij aanbevelingen om hun energie-efficiëncy te verbeteren. Ook krijgen zij toegang tot white papers die zijn gerelateerd aan de adviezen en links naar ondersteunende informatie en middelen om hun kennis op dit gebied te verhogen. CEO’s kunnen bovendien de score van het gehele bedrijf, de Enterprise Efficiency Quotient, vaststellen door managers door de hele organisatie op te roepen de vragenlijst in te vullen.

‘Bedrijven en organisaties zijn momenteel erg gebrand op kostenbesparingen en daarmee op het verbeteren van hun efficiency en duurzaamheid’, zegt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur van Schneider Electric. ‘De Efficiency Quotient biedt hen een eenvoudige manier om vast te stellen waar zij staan op het gebied van energie-efficiency en hoever zij zijn in vergelijking met anderen. Bovendien weten ze meteen op welke manier zij hun efficiency kunnen verbeteren.’

Educatief energiemanagement
Educatie op het gebied energiemanagement en -efficiency is een belangrijk middel voor Schneider Electric. In 2010 lanceerde het bedrijf al het Collaborate Project Portal, een online community voor klanten, partners en medewerkers van Schneider Electric, waarmee samenwerking binnen projecten en kennisdeling mogelijk is. Inmiddels ondersteunt de portal duizenden projecten en is deze uitgebreid met vergader- en netwerkmogelijkheden. De portal heeft inmiddels een efficiencywinst opgeleverd van 10 tot 30 procent per opgeleverd project.

In 2009 lanceerde Schneider Electric de Energy University. Deze biedt leveranciersonafhankelijk educatieve informatie en trainingen via 150 gespecialiseerde programma’s. De trainingen worden inmiddels wereldwijd door meer dan 130.000 professionals in twaalf talen gevolgd. Schneider Electric werkt hiervoor samen met meer dan tien professionele organisaties. Onlangs werd in het kader hiervan het Professional Energie Manager Certificaat aangekondigd, in samenwerking met het Institute of Energy Professionals. Dit certificaat is ook in Nederland geldig.

Kijk hier voor meer informatie over de Efficiency Quotient https://www.schneider-electric.com/tools/registration/promo/nl/nl/selectpromotions/27931P

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular