Persbericht

Nieuw verkoopkanaal SCADA-producten

Hoofddorp, 16 januari 2013 — Schneider Electric lanceert Vijeo Citect SCADA V7.30: de nieuwste versie van zijn geïntegreerde industriële procesautomatiseringssysteem. Ook kondigt Schneider Electric aan de verkoop en ondersteuning van de SCADA-systemen vanaf 2013 in eigen beheer uit te voeren. Hiermee komt een einde aan het distributeurschap van Koning & Hartman.

SCADA is een oplossing voor het verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren van meet- en regelsignalen van verschillende machines in industriële systemen. Vijeo Citect SCADA V7.30 kent een verbeterde engineering workflow, doordat de nieuwe versie eenvoudiger is te configureren. Bovendien vindt analyse, beheer en toegang tot operationele gegevens efficiënter plaats, waardoor organisaties sneller kunnen reageren op binnenkomende informatie zoals een alarm.

Templates
Vijeo Citect SCADA V7.30 stelt gebruikers in staat over te gaan naar een objectgeoriënteerd SCADA-systeem. Doordat de nieuwe versie beschikt over equipment-templates is de configuratie eenvoudiger en gestandaardiseerd. Het voordeel hiervan is dat ieder type van equipment slechts eenmaal hoeft te worden geconfigureerd. Elk equipment-type kan hiervan meerdere malen worden afgeleid zonder verdere engineering.

Alarm- & event-database
Een andere verbetering is een nieuwe alarm- & event-database, waarmee gebruikers dankzij filtering en sortering sneller kunnen reageren op bijvoorbeeld een alarm. Andere toevoegingen zijn uitbreidingen naar open interfaces, de levering van standaard bibliotheek controls (inclusief de algemeen vereiste runtime-elementen zoals data grids, schuifbalken en trees), een eenvoudige integratie met Vijeo Citect Historian en time-stamping vanuit de bron, die gebruik maakt van Schneider Electric’s OPC Factory Server.

Uitbreiding energiemanagementportfolio
De nieuwe release versterkt het energiemanagementportfolio van Schneider Electric door aanvullende productopties zoals de native scheduler, +PowerConnect en +Facilities. Hiermee kunnen organisaties een bijdrage leveren aan het optimaliseren van productiefaciliteiten en het -proces en eveneens het energieverbruik reduceren.

PlantStruxure
Vijeo Citect SCADA blijft als afzonderlijk product bestaan, maar is nu ook onderdeel van PlantStruxure. Dankzij de integratie met PlantStruxure beschikt Schneider Electric nu over een procesautomatiseringssysteem waarmee industriële bedrijven in staat zijn om efficiënter te produceren, de operationele kosten te verlagen en aanzienlijk minder energie te verbruiken. PlantStruxure integreert zowel hardware- als softwarecomponenten die in de gehele fabriek worden toegepast. Vijeo Citect SCADA kan ook worden toegepast in overige (niet Schneider Electric) automatiseringssystemen.

Verkoop en ondersteuning in eigen beheer
De release van de versie V7.30 betekent dat de reeksen Citect en Vijeo Citect worden samengevoegd. Hierdoor is een wijziging in de distributie ontstaan. De SCADA-oplossingen worden vanaf 2013 niet meer door Koning & Hartman verkocht en ondersteund. Naast de verkoop neemt Schneider Electric de ondersteuning van en support op bestaande Citect SCADA-applicaties voor eigen rekening.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 22,4 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular