Persbericht

Double Dividend Equity Fund accepteert Schneider Electric door duurzame focus en stabiele financiële resultaten

Hoofddorp, 20 maart 2013 — Schneider Electric leverde naast een succesvol financieel jaar ook goede prestaties op het gebied van duurzaamheid. Het concern heeft aanzienlijk beter gescoord op de vooraf gestelde duurzaamheidsdoelstellingen voor 2012. Bovendien wordt Schneider Electric ook opgenomen in het Double Dividend Equity Fund: een beleggingsfonds van het Amsterdamse bedrijf Double Dividend met een focus op duurzaamheid. Het fonds gaat op 2 april 2013 van start.

Double Dividend Equity Fund mikt op vermogende particulieren, stichtingen en professionele partijen en kent een minimale inleg van 100.000 euro. Het duurzame beleggingsfonds verwacht een rendement van 8 procent en richt zich op bedrijven die zowel duurzaam investeren als een solide financiële basis hebben. Momenteel is Schneider Electric één van de weinige organisaties die door de duurzaamheidstest en financiële eisen is gekomen.

Communiceren over duurzaamheid
Schneider Electric ontwikkelde de Planet & Society Barometer, waarmee ze hun duurzame doelen in kaart brengen. Hierdoor is het concern in staat om resultaten over veertien indicatoren nauwkeurig te volgen en hierover te communiceren naar belanghebbenden. De meest relevante verbeteringen in 2012 waren een vermindering van de CO2-uitstoot bij transport met 14,8 procent en 6,1 procent minder energieverbruik.

Groei in omzet
Ook de financiële resultaten van Schneider Electric waren in 2012 uitstekend. Het bedrijf behaalde een omzet van 24 miljard, een groei van 7 procent. De opbrengst van aandelen liet dubbele cijfers zien. Hoewel Europa een licht verlies toonde, presteerden met name markten in Azië en Noord-Amerika uitstekend. Binnen Europa groeiden vooral landen zoals Groot-Brittannië en Scandinavië.

Sterke betrokkenheid
Gedurende 2012 leverde Schneider Electric een actieve bijdrage aan duurzame ontwikkeling door onder meer deel te nemen aan de Rio+20 United Nations Conference on Sustainable Development. Hier heeft Schneider Electric onder meer samen met Professor Muhammet Yunus van Grameen het Grameen-Schneider Electric Joint Venture opgericht. De samenwerking heeft als doel het bevorderen van de toegang tot schone energie in Bangladesh. Ook ontving het bedrijf onlangs voor de Planet & Society Barometer de CSR Innovation Award van Cercle Humania. De prijs werd met name gegeven voor de efficiency die de Barometer oplevert bij het aansturen van duurzaam beleid.

Externe ranglijsten
‘Schneider Electric bevestigt maar weer eens dat er een relatie is tussen de ecologische inzet van een bedrijf en hun financiële prestaties’, verklaart Marcel Spijkers, algemeen directeur Schneider Electric. ‘Dankzij hard werk van onze teams is ons duurzaamheidsresultaat hoger dan gewenst. Maar niet alleen uit onze eigen gegevens blijkt dat we op de goede weg zitten. Onze voortuitgang is ook zichtbaar in externe ranglijsten zoals de World en European Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), het Carbon Disclosure Project (CDP), de ‘Global 100 most sustainable corporations’ en onze aanwezigheid in de Ethisphere ranking, een ranglijst van de meest ethische bedrijven wereldwijd.’

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform