Persbericht

- High-speed LTE-internet voor automobilisten en hun passagiers
- BMW ConnectedDrive hotspot als eerste in huurauto’s van Sixt

Vianen, 5 maart 2013 – De auto wordt een hotspot op wielen: op de CeBIT 2013 demonstreren
T-Systems en BMW hoe LTE-internet op een betrouwbare manier in auto’s te realiseren is. Automobilisten en passagiers kunnen nu met een onbeperkt aantal eigen ‘mobile devices’ tegelijk online inloggen en genieten van een breedbandnetwerk met snelheden tot 100 megabits per seconde. Dit kan op zowel mobiele telefoons, laptops als op tablets.
 
Na trein en vliegtuig, nu ook in auto ‘online’
“T-Systems bouwde al de basis van 12.000 hotspots in Duitsland en 50.000 hotspots wereldwijd. Zo leverden wij al breedbandinternet aan treinreizigers en aan passagiers in vliegtuigen, maar nu dus ook in auto’s”, zegt Reinhard Clemens, CEO van T-Systems. “Het aanbieden van hotspots op elke plek maakt ongelimiteerde digitale mobiliteit mogelijk gedurende de gehele reis, ongeacht de wijze van transport.”
 
Primeur naar huurauto’s van Sixt
De primeur van de BMW ConnectedDrive hotspot gaat naar Sixt, Duitslands’ grootste autoverhuur-bedrijf. Een groot deel van de BMW-auto’s die Sixt tot haar beschikking heeft, zullen in de zomer van 2013 worden voorzien van de BMW ConnectedDrive hotspots. De nieuwe dienst is voor klanten van Sixt en T-Systems de eerste twaalf maanden gratis te gebruiken. Momenteel maakt T-Systems bovendien plannen om de dienst in de toekomst ook aan overige klanten te kunnen aanbieden.
 
Voordelen BMW ConnectedDrive
Voordelen van het netwerk zijn dat de rijder een ‘device’ voor vertrek of gedurende pauzes kan synchroniseren om bijvoorbeeld muziek te streamen. Passagiers krijgen eenvoudig toegang tot grote hoeveelheden gegevens en kunnen dit downloaden. Kinderen kunnen daarnaast via draadloze game consoles video’s streamen, muziek luisteren of online spelletjes spelen. Het doel is om het voor gebruikers mogelijk te maken om tijdens reizen en pauzes op LTE-snelheid toegang te krijgen tot grote hoeveelheden data. Dit gebeurt zonder dat de kosten op de individuele mobiele rekening van de gebruiker terechtkomt.
 
Kwalitatief uitstekende netwerkontvangst
De hardware die hiervoor in de auto’s geïnstalleerd is, creëert een hotspot die te vergelijken is met die in treinen, hotels en lounges. Iedereen met een apparaat dat geschikt is voor WiFi kan daarmee op de hotspot inloggen. Een in de auto ingebouwde antenne garandeert tevens het best mogelijke netwerkontvangst. Gebruikers hoeven zich hierbij geen zorgen te maken over hun individuele contract of over het regelen van een nieuwe SIM-kaart. Alles is erop ingesteld om in de auto te stappen en direct gebruik te maken van het snelle internet.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. 
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform