Sponsors met een sporthart. Wat drijft hen? Ton Heerze van Webton Internetdesign mag kiezen.

Volleybalmaf, zo noemen ze hem. En dat terwijl de 31-jarige ondernemer pas acht jaar volleybalt. Wat goed is, komt snel. Heerze is een vaste spil in Heren 1 van de gefuseerde volleybalvereniging Webton Hengelo, een fusieclub van MTSH en VC Hengelo. Niet alleen in het veld, ook daarbuiten speelt Ton Heerze een grote rol als sponsor. Een eigen wijkvolleybaltoernooi, een volleybalclub, een beachvolleybalstrand of naschoolseopvang. Webton heeft het allemaal.

Een eigen volleybalclub of een reclamebord bij FC Twente?

Mijn affiniteit met volleybal is natuurlijk groot, omdat ik zelf speel. Maar belangrijker is dat iedereen wel iemand kent die volleybalt. Het is een echte volkssport, heel breed. Dat is voor mijn bedrijf natuurlijk een pré. Bij hockey kan dat anders zijn, die sport heeft een meer elitair karakter. En voetbal, dat doet iedereen al. Ik kan wel voor een paar duizend euro een advertentiebord bij FC Twente huren, maar dan vis ik in de vijver waarin iedere Twentse sportsponsor vist. Dat wil ik niet. Joop Munsterman heeft wel eens geprobeerd de boel breder te trekken, buiten voetbal. Door een soort omnivereniging op te zetten. Maar veel verder dan een biljartclub die in de Grolsch Veste ging spelen kwam het plan helaas niet.

Bedrijf of sport?

Dat is een lastige. Als ik wist dat mijn sponsoractiviteiten helemaal geen meerwaarde meer voor mijn bedrijf zouden hebben, dan zou ik het alsnog doen. Ik bedoel: we bouwen nu vier websites per week. Mocht ik stoppen met sponsoring, dan bouwen we waarschijnlijk nog steeds vier websites per week. Ik sponsor vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Tuurlijk, naamsbekendheid is ook belangrijk. Daarom wil ook graag dat de naam van mijn bedrijf verbonden wordt aan het evenement, de club of waar ik dan ook geld in stop. Als het om een paar duizend euro per jaar gaat, dan wil je ook een uithangbord.

Harde euro‘s of ruilhandel?

Ik sponsor met harde euro‘s én door middel van ruilhandel. Zo bouwen we wel eens websites als sponsoring. Maar soms heeft een club ook gewoon geld nodig, of dat nou voor de clubkleding is of om een speler te kopen.

Betrokken of afzijdig?
Ik ben betrokken, zeker. Als ik een evenement sponsor en de zaal oogt kaal, dan zorg ik dat er een opblaasboarding komt om de sporthal aan te kleden. En als het stil is, dan regel ik een muziekinstallatie. Ik ben perfectionist, het moet af zijn. Ook als sponsor.
ton heerze

Tekst: Karen Eshuis Fotografie: Herman Oude Alink

Website: http://www.webton.nl

Bron: EMEA Persberichten

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular