Persbericht

Veronica Uitgeverij heeft een nieuwe gratis tv-gidsapplicatie ontwikkeld: de Veronica Magazine TV App. Vanaf donderdag 1 maart brengt de uitgeverij de app onder de aandacht via een campagne online banners, radio-, tv- en printadvertenties. De TV App brengt typische functies van de online televisiegids samen met sociale elementen van Facebook en Twitter. Hierdoor krijgt de gebruiker niet alleen een uitstekend programmaoverzicht, maar kan deze ook programma‘s delen en waarderen. Bovendien ´leert‘ de app het kijkgedrag van de gebruiker kennen waardoor deze in de toekomst gepersonaliseerde kijktips kan ontvangen. 

De televisiekijker zit tegenwoordig met een iPad, tablet of smartphone op schoot, wil daar zonder rompslomp de beste programmering vinden, maar ook direct via sociale netwerken als Facebook en Twitter zijn mening ventileren over televisieprogramma’s. “Wij zijn er als eerste in geslaagd een echt sociale tv-gids app te ontwikkelen”, aldus Bart de Wijs, Hoofd Digitaal bij Veronica Uitgeverij. “Door het gebruik van sociale media en het vertrouwen in tips van vrienden is de behoefte ontstaan aan een persoonlijke tvgids, waarin het kijkadvies aansluit bij de wens van de kijker, maar die ook rekening houdt met het kijkgedrag van zijn of haar vrienden.”

 

De Veronica Magazine TV App is zowel voor iPhone als Android-smartphones, iPad en Android-tablets beschikbaar. Door met Facebook in te loggen in de Veronica Magazine TV App en programma‘s goed of slecht te vinden, leert de televisiegids de voorkeur van de gebruiker steeds beter kennen. Bovendien wordt dankzij deze toepassing de voorkeur van vrienden zichtbaar in de tv-gids. Ook zijn de trending topics over programma‘s in Twitter zichtbaar en kan de gebruiker in de toekomst ook direct zelf deelnemen aan de Twitterconversatie direct vanuit de applicatie. Door al deze nieuwe toepassingen wordt de tv-gids persoonlijk, interactief en sociaal.

 

Veronica Uitgeverij haakt met de ontwikkeling van een EPG op tablet en smartphones in op de belangrijkste social media trend voor 2012: sociaal tv-kijken. De consument geeft zijn mening en converseert met andere kijkers realtime over tv-programma’s. Ook wil de consument het televisieaanbod gepersonaliseerd tot zich krijgen. Tevens speelt Veronica Uitgeverij in op de wensen van adverteerders en sponsors door de mogelijkheid te bieden getarged te adverteren in de applicaties.

 

Veronica Magazine koppelt een groot printbereik met een oplage van 745.000 bladen aan een stevig 13+ bereik: 2.466.000. De tv-gids wordt elke week door 1 op de 5 (jonge) huishoudens geraadpleegd voor tv-programmering. De vorige versie van de EPG voor iPhone en iPad werd 400.000 keer gedownload. De nieuwe TV App HD bereikte in de eerste week na lancering de 13e plaats in de Hitlijst van gratis iPad-applicaties.

 

Waarom is de Veronica Magazine TV App de beste sociale televisiegids?

  • Weten waar je Facebookvrienden naar kijken.

  • Twitterconversaties volgen van trending topics via de officiële hashtag van het programma

  • Door het raten van een programma – goed of slecht – en deze te delen met Facebook-vrienden slaat de applicatie voorkeuren op, waardoor de gebruiker op den duur steeds relevantere tv-tips krijgt.

  • Dagelijks geactualiseerde televisiezenderprogrammering, tot drie dagen vooruit inclusief tv-tips van de professionele redactie van Veronica Magazine.

  • Meer dan dertigduizend eigen filmrecensies van Veronica Magazine volgens het bekende vijfsterrensysteem zijn toegevoegd als extra verdieping aan de filmbeschrijvingen. Altijd de juiste trailer bij de juiste film bekijken dankzij de database van Veronica van liefst 2500 filmtrailers. De trailer is beschikbaar in vijf verschillende kwaliteitsniveaus, afhankelijk van toestel/tablet.

De Veronica Magazine TV App is beschikbaar vanaf iOS 3.0 en Android 1.5 en hoger en vanaf vandaag gratis te downloaden vanuit Apple iTunes en Android Market:

 

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular