Rotterdam, Nederland - Vodafone heeft een energiebeheeroplossing gelanceerd die kan helpen het energieverbruik van een onderneming te verminderen. Met de oplossing, Energy Data Management (EDM) genaamd, kunnen de gebruikers betere beslissingen nemen ten aanzien van energiezuinigheid in beleid, processen en technologie. En dat leidt dan weer tot kosteneffectief energiegebruik.

Momenteel heeft Vodafone zijn Energy Data Management-oplossing in 8 landen ingezet voor ongeveer 35.000 locaties. Er zijn al enkele flinke besparingen tot stand gebracht. Vodafone heeft soortgelijke besparingen gerealiseerd op andere vestigingen overal ter wereld. Tevens zijn enkele andere voordelen naar boven gekomen, zoals een verlaging van de onderhoudskosten.

Eric Estrade, Principal Category Manager — Energy, Vodafone Group Supply Chain Management, stelt, “Het mooie van Energy Data Management is dat het gemakkelijk aan iedere omgeving aangepast kan worden, waarbij de invoer wordt gehaald uit een groot aantal bronnen. Het betekent dat je precies kunt volgen hoe en wanneer je energie gebruikt door de gehele locatie. Je krijgt echt inzicht in hoe verschillende locatiesystemen bijdragen aan het totale energieverbruik. Je kunt het ook gebruiken om te zien hoe externe factoren zoals het weer en vochtigheid het verbruik beïnvloeden.”

Nadat Vodafone steeds hogere energierekeningen voorbij zag komen, ging het bedrijf op zoek naar manieren om het energieverbruik onder controle te krijgen. Aanvankelijk zette Vodafone slimme meters in om het verbruik in de gaten te houden, maar het bedrijf wilde veel verder gaan. 

Vodafone wilde een gedetailleerd, real-time zicht op de factoren die het energieverbruik beïnvloeden. Daarna zou deze informatie worden ingezet om het energieverbruik veel proactiever te beheren. 

“Tijdens the Proof of Concept zagen we op één vestiging al meteen een energiekostenvermindering van 40 procent. Gemiddeld konden we voor alle 200 vestigingen die aan de test meededen een besparing realiseren van 29 procent,” aldus Estrade.

De voordelen van Energy Data Management worden toegelicht in een nieuwe whitepaper die door Vodafone is uitgebracht. Klik hier om de whitepaper te bekijken.

 

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular