Persbericht

Volledige portfolio van content- en netwerksecurityproducten nu ook beschikbaar als virtuele oplossingen

Den Haag, 14 mei 2012 - WatchGuard Technologies biedt zijn complete aanbod van content- en netwerksecurityproducten aan als virtuele oplossingen. Gebruikers en partners kunnen nu vrij kiezen tussen een hardware- of virtuele oplossing.
 
Virtueel threat management
Er zijn vier versies van de XTMv beschikbaar voor kleine, middelgrote en grootschalige gedistribueerde omgevingen: XTMv Small Office edition, Medium Office, Large Office en Datacenter. Deze virtuele versies bieden dezelfde hoogwaardige beveiliging als de WatchGuard XTM hardware-appliances, met onder meer Application Control, Reputation Enabled Defense, intrusion prevention, gateway anti-virus en web blocking traffic shaping.

Omdat er meerdere instances van de XTMv kunnen draaien op één enkele vSphere hypervisor, is de WatchGuard virtuele appliance ideaal voor managed security services providers (MSSPs), hosting providers, en grotere IT-organisaties die aparte firewalls willen laten draaien op hetzelfde hostsysteem.

De WatchGuard XTMv beheert het verkeer dat door de virtuele infrastructuur gaat en zelfs door interne netwerken tussen virtuele machines in hetzelfde cluster of op dezelfde server. Daardoor is de XTMv uitstekend geschikt voor de implementatie van beveiligingsregels tussen applicaties en gebruikersgroepen binnen of buiten de eigen organisatie. Zelfs in kleine kantoren met slechts één server die wordt gebruikt voor een beperkt aantal applicaties, kan op diezelfde server een XTMv-instance draaien om de hele omgeving op die server te beschermen.
 
Virtuele beveiliging van content, DLP, web en email
Ook van de XCSv zijn vier versies beschikbaar gekomen: de XCSv Small Office edition, Medium Office, Large Office en Large Office XC. Deze virtuele versies bieden dezelfde hoogwaardige beveiliging van webcontent, DLP, email en messaging als de WatchGuard XCS hardware-appliances, inclusief geavanceerde anti-spam en malwareprotectie, zero-hour threat outbreak response en gebruiksvriendelijke management- en rapportagefunctionaliteiten.

De WatchGuard XCSv kan naast messaging- en webservers in de virtuele infrastructuur worden geïmplementeerd, en zelfs binnen interne netwerken tussen virtuele machines in hetzelfde cluster of op dezelfde server. Dat maakt de XCSv uitstekend geschikt voor het implementeren van beveiligingsregels tussen domeinen, applicaties en gebruikersgroepen binnen en buiten de eigen organisatie. Zelfs in kleine kantoren met slechts één server die wordt gebruikt voor een beperkt aantal applicaties, kan op diezelfde server een XCSv-instance draaien om de hele omgeving op die server te beschermen.
 
“Voor het MKB is de cloud realiteit en WatchGuard kan die volledig beschermen”, zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard Technologies. “Hardware-gebaseerde security is geweldig en zal de steunpilaar blijven voor veel bedrijven. Maar steeds meer bedrijven zien de voordelen van virtualisatie en stappen over. Voor hen staat WatchGuard nu ook paraat met een compleet portfolio van securityproducten voor virtuele omgevingen.”
 
Beschikbaarheid
De WatchGuard XTMv en XCSv worden ondersteund op VMware vSphere versies 4.1 en 5.0, en zijn verkrijgbaar via de erkende WatchGuard channel-partners.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
 
Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87
[email protected]
 
Hans Lamboo
Co-Workx
+31 (0)6-16 64 86 70
[email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular