Persbericht

Zilver verkopen Den Haag. 10 gouden regels voor het verkopen van zilver

Als u uw oude zilver wilt verkopen, wilt u er zeker van zijn dat u niet in de luren wordt gelegd en dat u een eerlijke zilverprijs ontvangt. Hiervoor is een aantal simpele basisregels, die kunnen voorkomen dat de zilverinkoper van uw onkunde gebruik maakt:

Zilver verkopen Den Haag

1. Weeg van te voren uw zilver. Dan weet u zelf hoeveel gram u bij zich heeft.

2. Kijkt of u op het zilver of u een stempel van het zogenaamde “gehalte” kunt vinden. Dit zit bij veel sieraden bij het slotje. Als er 925 op staat, betekent dat, dat het voorwerp 92,5% puur zilver bevat. 835 is 83,5% puur zilver.

3. Bereken aan de hand van het gewicht en de karaten kunt u berekenen hoeveel gram puur zilver u heeft. 10 gram 925 is bijvoorbeeld 10 x 0,925 = 9,25 gram puur zilver.

4. Vind op internet de zilverkoers. Dat kan bijvoorbeeld op kitco.com. Weest u zich ervan bewust dat zilver een stuk minder waard is dan goud (50 maal zo weinig!) en dat u dus geen gouden bergen moet verwachten van een paar kleine zilveren voorwerpen.

5. U weet nu wat uw zilver op de beurs waard is. Bij zilverinkopers krijgt u altijd een lager bedrag, omdat u dit prijzen voor grote hoeveelheden zijn en u waarschijnlijk slechts een kleine hoeveelheid heeft. Ook moeten de zilverinkopers het zilver laten omsmelten, moeten ze hun bedrijfskosten betalen, en willen er ook nog wat aan verdienen. Een redelijk bedrag is minimaal de helft van de zilverkoers die u op Kitco vindt.

6. Laat u niet misleiden! Veel zilverinkopers zetten in advertenties of op internet prijzen die niet reëel zijn. Zij adverteren met hoge lokprijzen maar bieden in de winkel heel andere bedragen, met de meest uiteenlopende smoezen: “de zilverkoers is gezakt” of “hier gaan nog smeltkosten vanaf”, etc.

7. Ga naar een betrouwbaar adres voor zilver verkopen, bijvoorbeeld naar De Goudwaag op Van Hoytemastraat 113 in Den Haag.

8. Zorg ervoor dat het zilver voor uw ogen gewogen wordt, en niet in één of ander achterafkamertje waar u er geen zicht op hebt.

9. Laat u elke stap uitleggen door de zilverinkoper, zodat u begrijpt wat er gebeurd.

10. Vergelijk prijzen door naar meerdere adressen te gaan. Nogmaals, prijzen op internet en in advertenties zeggen niets, dat zijn vaak lokprijzen. De zilverinkopers die geen prijzen op hun site hebben, zijn vaak betrouwbaarder. Zij vinden het fijner om een reële schatting te maken waar u bij bent.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular