Persbericht

Zilver verkopen Den Haag

Waar kan ik in Den Haag zilver verkopen?

Zilver verkopen Den HaagVoor zilver verkopen Den Haag kunt u o.a. terecht bij De Goudwaag op Van Hoytemastraat 113 in Benoordenhout. Waarom De Goudwaag? Omdat wij vakkennis bezitten, zoals u op deze pagina al kunt lezen. Wij komen uit een lange familietraditie in de zilverhandel in Duitsland. Ten tweede zijn wij eerlijk. Geen onrealistische lokprijzen maar een eerlijke prijs. Tenslotte zijn wij een stijlvolle zilveraankoper. Wij zitten niet voor niets in de Van Hoytemastraat in Benoordenhout. Klik hier voor foto’s van de winkel.

De waarde van zilver

Zilver is een edelmetaal dat een vrij constante waarde bezit. De zilverkoers schommelt dagelijks, maar is in de afgelopen maanden tot recordhoogte gestegen. Bij zilverinkoop wordt alleen gekeken naar de materiaalwaarde van zilver (momenteel tussen 700 en 800 euro/kg). Verzamelstukken kunt u daarom beter zelf op bijv. Marktplaats verkopen. De Goudwaag adviseert u graag.

Echt zilver, verzilverd of namaak?

Om zilver steviger te maken wordt het met andere metalen gemengd. Bij de meeste sieraden is het zilvergehalte 92,5%. Dit wordt 925 zilver of “eerste gehalte” genoemd. Bestek heeft vaak 83,5% zilver en wordt 835 zilver of “tweede gehalte” genoemd. Deze getallen zijn in kleine merkjes op de voorwerpen te vinden. Bij verzilverde voorwerpen zit er een dun laagje zilver op en is de rest van het voorwerp ander metaal. Deze bevatten te weinig zilver om te smelten. Zij zijn te herkennen aan het merkje 80, 90 of 100.

Zilveren bestek

Zilveren bestek is vaak van het tweede gehalte (zie boven) en soms ook verzilverd. U kunt het herkennen aan de getallen op het bestek. U kunt bij De Goudwaag altijd terecht voor een vakkundige taxatie.

Zilveren munten

Zilveren munten hebben soms een verzamelwaarde (dit kunt u op internet op diverse sites vinden) omdat zij zeldzaam zijn. Bij De Goudwaag krijgt u de materiaalwaarde van het zilver. Soms is het daarom verstandiger uw munten zelf op internet aan te bieden. De Goudwaag adviseert u graag, kostenloos!

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular