Persbericht

De afgelopen weken verschenen voorzichtig al de eerste berichten over lagere zorgpremies volgend jaar na enorme winsten afgelopen jaar. De verzekeraars hadden volgens DNB (de Nederlandse Bank) afgelopen jaar flink winst gemaakt, en zou deze winst volledig gebruikt worden voor een premie verlaging volgend jaar dan gaat de premie met €15,- per maand omlaag. Het is niet zeker of de verzekeraars deze winst geheel gebruik voor lager premies, maar het lijkt er wel sterk op dat we volgende jaar scherpere zorgpremies zien, aldus www.zorgpremie2014.com.

Voor verzekeraars is het ook belangrijk om scherpe tarieven aan te blijven bieden. We zien de afgelopen jaren dat steeds meer mensen overstappen van zorgverzekeraar. Na vergelijking van hun verzekering met een andere aanbieder, zien veel mensen dat het goedkoper kan en stappen dan gemakkelijk over. Alleen bij oudere is deze trend niet zichtbaar, zij blijven liever bij het oude vertrouwde.

Dat de winsten zo hoog liggen heeft 2 hoofdzakelijke oorzaken: 1. de prijzen van medicijnen zijn afgelopen jaren gedaald en 2. de verzekeraars kopen scherper in. Het lijkt erop dat de marktwerking in de zorg zijn werk goed doet. Minister Schipper, verantwoordelijk voor de zorg, geeft daarom ook aan, de verzekeraars nergens toe te willen dwingen. De verzekeraars mogen zelf bepalen wat ze met hun winsten doen, ze verwacht dat de marktwerking er voor zal zorgen dat verzekeraars zeer scherpe premies zullen aanbieden voor 2014.

Er was vorig jaar sprake van een inkomensafhankelijke zorgpremie vanaf 2014 en het vervallen van de zorgtoeslag, dit is ondertussen al weer van de baan. De zorgtoeslag zal gewoon blijven, het enige dat wel veranderd is het eigenrisico, dit wordt namelijk wel inkomensafhankelijk. Het eigen risico zal volgende jaar voor lagen inkomens liggen op €195,- en voor de hoogste inkomens op €595,-.

De basispremie voor 2014 zal ongeveer uitkomen op €1.200,- per jaar. Naast de basis premie is het natuurlijk nog altijd mogelijk je aanvullend te verzekeren voor extra dekkingen. Het basispakket is wettelijk vastgelegd en dus bij elke verzekeraar hetzelfde, de aanvullende verzekering komt in vele soorten en maten en wordt door de verzekeraars zelf samengesteld. 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular