Persbericht

Zorgverzekeraars hebben in 2013 fors bespaard in hun budgetten. De scherpe inkoop en de onderhandelingen van medicijnen speelden daarbij een grote rol voor de zorgaanbieders, aldus ervaringenwebsite ZorgverzekeringVergelijken.net. Zo werd er in het afgelopen jaar maar liefst 750 miljoen euro bespaard in heel Nederland. De politiek in eigen persoon mevrouw Edith Schippers minister van volksgezondheid is van mening dat de zorgverzekeraars best hun prijzen mogen verlagen om hun succes van de besparingen mee te geven aan de klanten. Dit lijkt een zeer goede zaak voor de klanten maar heeft het veel zin als een minister zich hiermee gaat bezighouden? Gaan de kosten dan echt omlaag?

Minister Schippers voert de druk flink op tegen de zorgaanbieders, zoals bij grote jongens als CZ, Unive, Achmea en FBTO. In het consumentenprogramma Kassa uitte Schippers zich kritisch tegen de zorgverzekeraars en spoorde de verzekeraars aan om de kosten besparingen ook écht door te voeren voor de klanten. De partij PVDA ‘ dreigde ‘ ermee om regels in het leven te roepen wanneer zorgverzekeraars dit niet vrijwillig doen. SP- kamerlid Renske Leijten is van mening dat de zorgverzekeraar Achmea de hele winst van 2012 ( omgerekend zo een 289 miljoen euro) volledig moet terugstorten tot de laatste cent.

Dit jaar is er ook al bespaard op medicijnen

In dit nieuwe jaar verwachtte het kabinet eigenlijk een verhoging van alle premies maar bij nader inzien bleek dit allemaal nog mee te vallen. De premie is zelfs gedaald tot het gemiddelde wat een goede zaak betekent voor de klanten van zorgverzekeraars. De overheid blijft de zorgverzekeraars de ruimte geven om de snijden in hun budgetten waar het geheel past. De voorwaarde is wel dat hetgeen wat bespaard is best in de beurzen van de Nederlanders mag zitten. De verzekeraars kregen kritiek van het kabinet omdat zij niet te hebberig mogen omgaan met de centen van de klanten.

Controle is terecht maar verlies de kwaliteit niet uit het oog

Een klant die voortdurend controle heeft op de zorgverzekeraar is nog altijd de beste klant want iemand die een verzekering afsluit wil tenslotte maar twee dingen: hij wil zich laten verzekeren tegen de laagste prijs en hij wil tegelijkertijd de beste zorg krijgen. Alleen door goed te onderhandelen voor de medicijnen, operaties, behandelingen zal er altijd een deel over zijn dat bestemd is voor de klant zijn portemonnee. Want van het moment dat een verzekeraar teveel geld in zijn eigen zal steekt en de klant merkt dit dan bestaat er een grote kans dat de klant naar de concurrent gaat.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular