Persbericht

Jullie zijn er volledig klaar voor, een eigen kindje. Maar wat moet je doen als het niet lukt? Het goede nieuws is, jullie zijn niet alleen! Heel wat koppels met een kinderwens moeten er vaak maanden over doen. Er zijn uiteraard heel wat oorzaken voor. Het hoeft niet om na enkele weken al naar de dokter te gaan om hulp, dat kan je natuurlijk wel doen als het probleem blijft aanhouden. 

Er zijn heel wat mogelijke oorzaken waarom het niet lukt om zwanger te worden; vaak heeft dit gewoon tijd nodig. De kans is zeer groot dat er geen hulp nodig is en dat de zwangerschap natuurlijk gaat. Soms is het wel beter om rekening te houden van enkele belangrijke facturen. Zo is het vaak beter om te wachten op het moment van de eisprong. Ook werkt het om de temperatuur in de gaten te houden. Opgelet:blijven proberen zonder resultaat en met slechts één doel kan vaak tot problemen leiden in een relatie. Laat het zeker nooit zo ver komen, doe alles op zijn tijd en zonder verplichtingen. 

Wat ook zeer belangrijk is, is dat je de schuld niet op elkaar gaat steken. Als het niet lukt om zwanger te worden is er niemand ‘schuldig’. Wel kan je uiteraard bij de dokter gaat kijken waar het probleem juist ligt en dat probleem gaan verhelpen. Er zijn heel wat mogelijke oorzaken dat aan de oorsprong kan liggen voor het niet ontstaan van een zwangerschap. Het kan zijn dat de zaadcellen van de man niet vlug genoeg zijn, hier zijn heel wat methodes voor om dit proces te versnellen. Indien er echt geen vooruitgang geboekt wordt is het uiteraard altijd mogelijk om professionele hulp te nemen en de bevruchting op een andere manier te laten verlopen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Check Out These Popular Articles

Trending

Popular